top of page

Curriculum vitae? CV? RESUME?


Darba meklējumi nav iedomājami bez kvalitatīva un profesionāla CV jeb dzīves gājuma.


Dzīves ceļš - tā no latīņu valodas tulko Curriculum Vitae. Saīsinājumā - CV, pasaulē lieto arī terminu Resume. Visi nozīmē vienu un to pašu - tas ir rakstīts dokuments, ko iesniegt darba devējam, lai pieteiktu sevi profesionālajiem izaicinājumiem karjerā - vai Latvijā vai jebkur pasaulē. Dažādās valstīs ir dažādi nosacījumi, kam pievērst uzmanību CV izstrādē.


Sniegšu ieskatu, kā darba meklējumi Latvijā var vainagoties panākumiem ar pārdomātu CV formu un saturu, kas atspoguļo personību.




VIP CV izstrāde


Lai veiksmīgi varētu konkurēt darba tirgū, iesaku veidot CV kā stāstu - kā profesionālās darba dzīves stāstu par savu pieredzi, attīstību un nākotnes redzējumu.


VIP CV = Vērtīgs + Izcils + Profesionāls CV. Tas ir mans personīgais CV izstrādes koncepts ātrākiem un vieglākiem darba meklējumiem. Īsākais ceļš uz jaunu darbu! Šis koncepts ir attaisnojies, strādāju pēc tā jau vairāk kā 4 gadus - kā pirms pandēmijas, tā vēl vairāk šī brīža C19 vilnī ar integrētu pieeja darba meklējumiem, tai skaitā CV izstrādē.

Atgādināšu, ka CV tevi reprezentē darba meklējumos. Ar tā iesniegšanu, tu uzsāc savu komunikāciju ar potenciālo darba devēju. Kāds ir tavs pieteikums, tāds arī iespaids. Kā tu jūties ar savu CV, tādu vēstījumu tas pauž. Varētu pat teikt, ka CV ir kā neklātienes saruna ar darba devēju vai rekrutēšanas konsultantu. CV galvenais uzdevums ir tevi prezentēt kā piemērotu, lai saņemtu uzaicinājumu uz nākamo kārtu vai darba pārrunām. CV ir kā brīvbiļete uz darba pārrunām. Lai tas tā būtu, ir vērts to nopietni sagatavot.





CV tendences 2021.gadā



Laikam ejot, CV tendences (#CVtrends) mainās. Tas, kas bija aktuāli pirms vairākiem gadiem, vairs nav aktuāli šobrīd. Aicinu iepazīties ar CV izstrādes 5 no 10 tendencēm, lai tu iegūtu šī brīža aktuālāko CV formātu savos darba meklējumos! Pārējās tendences ir ļoti individuālas, kuras pārskatām individuālajā konsultācijā.


Lai CV sniegtu ātri un kvalitatīvu informāciju par tevi, noformējums ir ļoti būtisks aspekts šī brīža informāciju un tehnoloģiju laikmetā.


+ 1 lapas CV formāts

+ Sadalīta lapa ⅓ un ⅔ horizontāli vai vertikāli

+ Integrētā pieteikuma vēstule CV

+ Infografika - tabula, skala, vizualizācija

+ Fotogrāfija



Kāds ir labākais Word CV paraugs?


Iegūsti sev trīs Word dokumenta paraugus un izveido šī brīža tendencēm atbilstošu CV bez maksas. Šis paraugs ir pieejams ikvienam datorā MS Office Word dokumentu sagatavēs. Taču, ja tev tas nav pieejams, piedāvāju lejuplādēt 3 dažādas versijas, lai vari iegūt sev profesionālu sagatavi. CV paraugs ir kā piemērs - to vari pilnveidot pēc savām vēlmēm.



Lejuplādē savu jaunu CV paraugu


Šie CV ir pieejami jebkurā datorā, kurā ir pieejams MS Office Proffesional Word no 2013. gada. Papētiet savus datorus, vai droši lejuplādējiet šos paraugus.


curriculum vitae paraugs zils
curriculum vitae paraugs-zils
.docx
Download DOCX • 131KB



curriculum vitae paraugs zaļš
curriculum vitae paraugs-zalsh
.docx
Download DOCX • 276KB



curriculum vitae paraugs rozā
curriculum vitae paraugs-roza
.docx
Download DOCX • 3.80MB




Šie ir ieteikumi, lai Tavs CV nebūtu kā "sakaltis dinozaurs" vai "oldskūls" vai "garš romāns", ko esmu dzirdējusi no saviem klientiem. Lai vai kādu epitetu pielieto aprakstot savu CV, tam tā nav jābūt.


CV ir reprezentabls biznesa dokuments, kas paver tavas nākotnes perspektīvas! Iemanto to pats saviem spēkiem!


Lai noder šie vispārīgie ieteikumi!


Raksti savas atsauksmes uz rudite@vipcv.lv - priecāšos!

Rudīte Nīcgale

CV izstrādes eksperte







Recent Posts

See All
bottom of page